Lista lokacija


Ova lista stalno raste tako što dodajemo nove podatke o zanimljivim građevinama u Zaječaru. Naučite nešto novo ili jednostavno uživajte u starim fotografijama!

Izaberi kategoriju:


Sve Kategorija 2 Kategorija 1

ZGRADA OMLADINSKOG CENTRA (1920)

Zgradu je krajem 1920-ih podigao trgovac Petar Nikolić - Kikirez sa gornjim spratom za stanovanje i trgovinskim lokalom u prizemlju. Nakon rata je konfiskovana i u njoj su se privremno nalazile različite institucije, kao što su Škola za lekarske pomo...

Saznaj Više

ZGRADA POŠTE (1972)

Na mestu sadašnje zgrade zaječarske Pošte, nalazila se stara zgrada iz 1912. godine u secesionističkom stilu, a koju su mnogi smatrali jednom od najlepših građevina u Zaječaru.

Saznaj Više

ZGRADA OPŠTINE ZAJEČAR (1923)

Započeta 1909. godine završena je za vreme mandata predsednika opštine Milana Miljkovića 1923. godine i zamenila dotadašnje neugledne baštovanske prodavnice.

Saznaj Više

BANKA, KAFANA I HOTEL "LUVR" (1928)

Zgrada jedne od najpoznatijih zaječarskih banaka sa početka XX veka, Trgovačke banke "Luvr" gde se, pored banke nalazila i kafana koja je vremenom prerasla u hotel.

Saznaj Više

ZGRADA OSNOVNOG SUDA (1907)

Godine 1907. ugledni srpski arhitekta Petar Popović projektovao je zgradu Okružnog načelstva (kasnije Županije) u sklopu najstrožeg gradskog centra.

Saznaj Više